FESSH 2024 in Rotterdam: Een Succesvol Evenement

FESSH 2024 in Rotterdam: Een Succesvol Evenement

De NERASS kijkt met trots terug op het onlangs afgesloten FESSH 2024 congres, dat plaatsvond van 26-29 juni in Rotterdam. Dit prestigieuze evenement bracht handchirurgen, handtherapeuten, revalidatieartsen en en een enkele reumatoloog van over de hele wereld samen en bood een uitgebreid platform voor educatie, samenwerking en innovatie op het gebied van handproblematiek.

Hoogtepunten van het Evenement

Georganiseerd in het bekende De Doelen ICC, bood het congres een rijk programma met meerdere parallelle sessies, instructiecursussen, casusbesprekingen en workshops.

De sessies richtten zich op het hele spectrum van de hand en polsaandoeningen en hun behandeling, onder andere uitgebreid op perifere zenuwchirurgie, waarbij cruciale gebieden zoals brachiale plexus letsels en neuropathische pijn werden behandeld. Een van de hoogtepunten was ook de live chirurgie demonstraties in het cadaver lab die werden gestreamed naar de Doelen, waarbij diverse hand en polsoperaties stap voor stap werden voorgedaan op gebied van zenuwtransplantatie, 3D reconstructies van pols en onderarm, artroscopische ligamentreconstructies en gewrichtsvervanging bij duimbasisartrose.

Educatieve en Netwerkmogelijkheden

FESSH 2024 bood een breed scala aan educatieve mogelijkheden. Een speciale uitgave van het Journal of Hand Surgery European volume zal worden gewijdt aan bijdragen van het congres. Tevens waren er op basis van het tijdschrift sessies over de meest geciteerde en gedownloade artikelen en diepgaande discussies over onderzoeksmethodologieën. Deelnemers profiteerden van een divers aanbod aan onderwerpen, waardoor zowel gevestigde professionals als nieuwkomers in het veld waardevolle inzichten opdeden.

Het congres benadrukte ook het belang van netwerken en professionele samenwerking. Sociale evenementen, waaronder een onvergetelijk feest in de trendy Stadshavenbrouwerij in Rotterdam, faciliteerden verbindingen tussen collega’s en bevorderden een gemeenschapsgevoel en gedeeld leren.

FESSH/NVvH congres fellowship

Een opvallend aspect van het evenement was de FESSH/NVvH congres fellowship, die geselecteerde deelnemers de mogelijkheid bood om observaties te doen bij toonaangevende handchirurgie praktijken in Nederland. Deze stage omvatte een onderwijsdag en sessies in het cadaver lab, met als doel excellentie in handchirurgie te bevorderen en wereldwijde samenwerkingen te versterken. Deelnemers konden praktijkervaring en inzichten verwerven van internationale experts voor hun professionele ontwikkeling

Rotterdam ontdekken

Naast de conferentiezalen hadden deelnemers de kans om Rotterdam te verkennen, bekend om zijn verbluffende architectuur, multiculturele keuken en levendige culturele scene. Velen namen de tijd om de attracties van de stad te bezoeken, zoals de skyline, de drukke haven en verschillende horeca gelegenheden, wat een unieke en vooral plezierige dimensie toevoegde aan hun congreservaring.

FESSH 2024 in Rotterdam was een groot succes en liet deelnemers achter met nieuwe kennis, waardevolle connecties en blijvende herinneringen.

NERASS spreekt zijn waardering uit voor alle deelnemers, sprekers en organisatoren die dit evenement tot een heuglijk moment op het gebied van de handchirurgie in Europa hebben gemaakt met een uitgesproken Nederlands karakter.

Comments are closed.