Johan Vehof

Johan Vehof

 

Sinds de ALV van 1 oktober 2021 is Johan Vehof toegetreden tot het bestuur van de NERASS. Met zijn kennis, ervaring, (internationale) netwerk en hart voor reumachirurgie zal hij de NERASS versterken. Graag stellen wij hem aan jullie voor.

Johan Vehof werkt sinds 2012 in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem als plastisch, reconstructief en handchirurg. Binnen de handchirurgie behandelt hij het hele palet aan aandoeningen, maar is hij gespecialiseerd in gewrichtsvervanging bij artrose en reuma. Binnen de plastische chirurgie is hij gespecialiseerd in de aangezichtschirurgie. Johan is opgeleid in Nijmegen, heeft een fellowship gedaan in Londen en is 4 jaar staflid geweest in het RadboudUMC. Daarnaast is bestuurslid en penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie en organiseert sindsdien met het bestuur 2 keer per jaar een symposium met Nationale en Internationale specialisten en is hij afgevaardigde van Nederland bij de FESSH (Federation of European Societies for Surgery of the Hand) en IFSSH (International Federation of Societies for Surgery of the Hand).

Johan Vehof: “Ook in mijn dagelijkse praktijk in Nederland zie ik veel onderbehandeling of relatief laat verwezen patiënten”. “Ik hoop binnen de NERASS de mogelijkheden van handchirurgie bij de behandeling van artrose en reuma nog meer onder de aandacht te kunnen brengen van andere professionals. Het interdiscplinaire karakter van de NERASS maakt dit mogelijk. Ik heb hiertoe reeds een online overzichtsverhaal mogen geven over “gewrichtsvervanging bij artrose en reuma” tijdens de NVR najaarscongres 2021”.

Naast de werkzaamheden in Nederland is hij ook in het buitenland actief. Johan Vehof is sinds de oprichting in 2010 betrokken bij stichting Care4Tina (www.care4tina.nl). Jaarlijks besteedt hij 2 tot 4 weken aan het belangeloos opereren van kinderen in nood en het opleiden van lokale artsen. Hij heeft sindsdien meer dan 450 kinderen met schisis behandeld in de voormalige keizerlijke hoofdstad van China: Xian. Ook is hij meerdere keren met stichting “Harapan Yaja” naar Sumatra in Indonesië geweest om kinderen met schisis of brandwonden aan lichaam en handen te opereren. Inmiddels is hij ook maandelijks online actief met geven van advies aan lokale artsen in Ghana binnen het “Interplast Goes Digital” project.

 

Comments are closed.