Trees Oude Ophuis

Sinds eind 2020 ben ik lid van het NERASS bestuur in de functie van secretaris. Voor die tijd was ik al een vaste bezoeker van de NERASS congressen, eigenlijk het enige congres in Nederland waarbij ik alle onderdelen relevant vind voor mijn dagelijkse werk. Juist omdat de thema’s steeds vanuit verschillende specialismen met elk hun eigen kennis en kunde worden bekeken leer ik altijd weer wat nieuws en word ik geprikkeld om verder te kijken dan de grenzen van mijn eigen vakgebied.

Ik werk sinds 2012 als Physician Assistant revalidatiegeneeskunde bij Reade, centrum voor reumatologie en revalidatie, waar 2 voor de reumapatient relevante vakgebieden bij elkaar komen. Met veel plezier behandel ik daar patiënten met gewrichtsaandoeningen en dan specifiek hand- en voetproblematiek. Voordat ik de PA-opleiding ging doen, was ik als ergotherapeut al vele jaren met deze doelgroep aan het werk. Juist bij deze doelgroep is samenwerken met andere specialismen nodig, patiënten hebben te maken met problematiek die vaak niet door de reumatoloog alleen kan worden behandeld.

Toen ik een aantal jaar geleden werd gevraagd om deel uit te gaan maken van het bestuur, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is ontzettend leuk om samen een mooi programma te bedenken voor de congressen, waarbij de uitdaging is om het voor iedereen interessant te maken. Dat lukt steeds weer en ik blijf aangenaam verrast door ieders input en het resultaat op de congresdagen. Daarbij ben ik blij om te zien dat naast de medisch specialisten ook Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten ons weten te vinden.

Comments are closed.